Nieuws


Acome Racing, eerste leider in het Pure-klassement

16-5-2018

Spa-Francorchamps, Dijon en, over een tiental dagen, Zandvoort. In het kamp van de European VW Fun Cup staat er elke vier weken een wedstrijd op het programma. De paddock heeft tijdens dit seizoensbegin de kans gekregen om kennis te maken met een van de nieuwigheden van de campagne 2018: de Pure-categorie op poten gezet door promotor Kronos Events. Ter verduidelijking: in dat klassement vinden we rijders terug van wie de ervaring op circuit – in competitie in ieder geval – zich beperkt tot de VW Fun Cup.

Dit seizoen komen niet minder dan zestien wagens in aanmerking voor dit kampioenschap die voor het eerst de titel van Belgisch kampioen uitreikt. Eén derde van het peloton van de European VW Fun Cup zijn dus echte puristen. Kortom, ‘Fun Cuppers’ in hart en nieren, die gezien het stijgende niveau van de discipline ook weleens in de bloemetjes mogen gezet worden. Niet alleen kunnen ze hun eigen kampioenschap betwisten, de beteren worden bovendien op het podium geroepen tijdens de RACB Awards, de prestigieuze prijsuitreiking van de Belgische autosportfederatie.

Acome Racing 1 werd begin dit seizoen als favoriet naar voren geschoven en beantwoordt volledig aan die verwachtingen. Het team uit Trois-Ponts won het Franco Fun Festival, zegevierde vervolgens in de tweede race van de Trophée de Bourgogne en heeft dan ook de leiding in het kampioenschap beet. Het moet gezegd dat Manu Nava, rijder en teambaas, alle geheimen van de discipline kent waarin hij al voor… het 22ste seizoen op rij actief is! Zijn samenwerking met Stéphane Charlier, David Doutrepont, Michel Vanhakendover en Marc Van Cutsem werpt in ieder geval zijn vruchten af. Maar de troepen van Manu Nava hebben te veel ervaring om ervan uit te gaan dat de titel binnen handbereik ligt. De aanrijding waarvan ze het slachtoffer werden tijdens de eerste race in Dijon is een herinnering dat autosport allesbehalve een exacte wetenschap is.

Ondanks een moeizame tweede wedstrijd in de Bourgogne, telt de #255 DZ Racing by Acome slechts elf punten achterstand. Jean-Luc Vandormael heeft eens te meer zijn snelheid getoond tijdens de eerste afspraken en zijn twee Franse teamgenoten, Sébastien Dorkel en Amine Zeghouani, blijven progressie maken… zonder de ‘Fun mindset’ overboord te gooien.

Het erg voorlopige podium van het Pure-kampioenschap wordt vervolledigd door de #281 ACM – Cash Converters bestuurd door Arnaud Quédé, Sébastien Morel en Benoît Arnaudet. De #114 Clubsport Racing reed naar de tweede plek in het Pure-klassement tijdens de afgelopen race (dankzij Philip Vandewalle en Bram Vanhengel) en hoopt op een top 3-notering op het einde van het seizoen, net als het viertal dat bestaat uit Anthony Rosa, Nicolas Fedorenko, Gilles Piron, Gilles Gernaey en Alexandre Charlier op de #4 Acome Racing 2. Tot slot staan we stil bij een team dat perfect beantwoordt aan de filosofie van het Pure-klassement en voor sensatie zorgden in het departement van de Côte d’Or: aan het stuur van de #149 Cazimir by Milo wonnen Steven Spittaels, Tom Rensonnet en Sébastien Brancart er immers de eerste confrontatie! Kunnen ze recidiveren in Zandvoort, op 26 en 27 mei? Antwoord aan de Nederlandse kust!
« Terug

Volgende race

Benelux Open Races 26/05/2018

Weeks

:

Days

:

Hours

:

Min.

:

Sec.


Important Documents

Year Briefing VW Fun Cup
Entry List Benelux Open Races
NEW presentation VW Fun Cup 2018
New Order Form Hankook Tyres
Bijlage 4 - Race 2
FIA Antidoping Booklet


Kalender

VW FUN CUP

Franco Fun Festival
30-31 / 03 and 1 / 04 / 2018 - Circuit de Francorchamps
Trophée de Bourgogne
27-29 / 04 / 2018 - Dijon Prenois
Benelux Open Races
26-27 / 05 / 2018 - Circuit Zandvoort
The 25 Hours VW Fun Cup
05-06-07-08 / 07 / 2018 - Circuit de Francorchamps
Kronos 10 Hours of Mettet
21-22 / 09 / 2018 - Circuit Mettet
Dutch Fun Festival
06-07 / 10 / 2018 - Circuit TT Assen
Zolder Fun Festival
27-28 / 10 / 2018 - Circuit Zolder
VW Fun Cup Price Giving
xx/12/2018 - VW Contact Center - Kortenberg