Nieuws


Acome Racing kiest voluit voor het nieuwe Pure-kampioenschap

27-3-2018

Sinds de allereerste editie van de 25 Hours VW Fun Cup in 1998, toen de race nog werd betwist over 24 uur alvorens over te schakelen naar het huidige format, heeft hij er nog geen enkele gemist. Dit jaar zal hij voor de 21ste keer aan de start staan van wat bekend staat als de langste race ter wereld. We hebben het natuurlijk over Manu Nava! Hij is een niet te missen figuur geworden in de paddock van de VW Fun Cup, zowel als rijder maar ook als dirigent van Acome Racing. En de inwoner van Trois-Ponts is bijzonder tevreden over de gemaakte keuzes van afgelopen winter.

“Wij hebben bij Kronos Events altijd voor geijverd de essentie van de VW Fun Cup niet te vergeten, lees een kampioenschap voor amateurs waarin professionele rijders weliswaar worden getolereerd maar niet de overhand mogen nemen”, stelt Manu. “Daarom juichen wij het initiatief van een Pure-kampioenschap van harte toe . Die competitie strookt perfect met onze visie en onze teams zullen dan ook van start gaan in die divisie. We beschouwen onszelf als snelle amateurrijders die voor de zege en het podium kunnen meespelen, maar die vooral een plezant weekend willen doorbrengen onder vrienden, voor de Pure Fun!”

Het is in deze nieuwe context dat Acome Racing present tekent in de European VW Fun Cup met liefst vier formaties voor snelle gentlemendrivers, waaronder één auto bij de Biplaces. Een vijfde auto zal van de partij zijn in het Franco Fun Festival en tijdens de 25 Hours.

De vertrouwde #278 komt zo in de handen terecht van Manu Nava, the Boss, die opnieuw kan rekenen op de hulp van Stéphane Charlier, maar ook op nieuwkomers Marc Van Cutsem en David Doutrepont. Een erg solide team dat, gezien de snelheid en de regelmaat van zijn rijders, meer dan alleen het Pure-klassement zal ambiëren!

“Ik wil het record van vier zeges in de 25 Hours van mijn vriend Eric Gressens evenaren”, klinkt Manu vastberaden. “Voorlopig sta ik op twee zeges en nog drie podiumplaatsen. Vorig jaar, tijdens de 20ste editie, werden we nog knap derde. Maar met mijn nieuwe teamgenoten, een snel en regelmatig ritme en een perfecte strategie, denk ik dat we een derde succes kunnen toevoegen aan het palmares van Acome Racing.”

De #4 Acome Racing 2 zal bestaan uit dezelfde ploeg die in 2017 negende eindigde, Anthony Rosa, Nicolas Fedorenko, Gilles Piron en Gilles Gernaey. Een viertal dat constant progressie boekt en ook mikt op de titel in het Pure-klassement. Dat is ook het plan voor de #255, met trouwe VW Fun Cup-klanten Sébastien Dorkel, Amine Zeghouani en Jean-Luc Vandormael. Daarnaast wordt de #378 ingezet bij de Biplaces met Xavier Mezquita, Reiner Weisshaupt en Tim Sommerlath.

Ter gelegenheid van het Franco Fun Festival en de 25 Hours VW Fun Cup vervolledigt een vijfde wagen de troepen van Acome: de beroemde #19. Jean-Yves Hamtiaux maakt zijn terugkeer, samen met rallrijder Jean-Paul Rosette, Bertrand Toussaint, Huppy Pinckaers en Jordy Pinckaers, die het stuur zullen nemen van de auto ingeschreven door Alcolemel – BGFIRE by Acome Racing.

 “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd”, grapt Manu. “Met de #19 geven we gentlemendrivers de kans om de VW Fun Cup beter te leren kennen… en er bestaat geen twijfel over dat dat naar meer zal smaken. We blijven een gezellige en familiale structuur. Mijn tweede dochter, Claire, is onlangs 16 geworden en ze kan dan ook niet wachten om het team te vervoegen om de chronometrage voor haar rekening te nemen. Françoise, mijn echtgenote, zal eveneens meer betrokken zijn dit jaar en Estelle, mijn oudste dochter, blijft Team Manager. Ze is ongelofelijk gepassioneerd, altijd op zoek naar werkpunten… Mede dankzij haar zijn we vorig jaar op het podium van de 25 Hours geëindigd. Kortom, we zijn er klaar… en ongeduldig!” 
« TerugVolgende race

Trophée de Bourgogne 27/04/2018

Weeks

:

Days

:

Hours

:

Min.

:

Sec.


Important Documents

Year Briefing VW Fun Cup
Entry List Trophée de Bourgogne
NEW presentation VW Fun Cup 2018
New Order Form Hankook Tyres
Bijlage 4 - Race 1
FIA Antidoping Booklet


Kalender

VW FUN CUP

Franco Fun Festival
30-31 / 03 and 1 / 04 / 2018 - Circuit de Francorchamps
Trophée de Bourgogne
27-29 / 04 / 2018 - Dijon Prenois
Benelux Open Races
26-27 / 05 / 2018 - Circuit Zandvoort
The 25 Hours VW Fun Cup
05-06-07-08 / 07 / 2018 - Circuit de Francorchamps
Kronos 10 Hours of Mettet
21-22 / 09 / 2018 - Circuit Mettet
Dutch Fun Festival
06-07 / 10 / 2018 - Circuit TT Assen
Zolder Fun Festival
27-28 / 10 / 2018 - Circuit Zolder
VW Fun Cup Price Giving
xx/12/2018 - VW Contact Center - Kortenberg