Nieuws


Champagne en een prachtige tombola om het seizoen af te sluiten!

18-12-2017

Na een magisch seizoen van de European VW Fun Cup, met gemiddeld 53 wagens op de startgrid, opnieuw een vol huis in de 25 Hours en legendes als Jacky Ickx en Tom Boonen in het peloton, was het tijd om het glas te heffen en de winnaars in de bloemetjes te zetten tijdens de traditionele Awards Night in het Volkswagen Contact Center in Kortenberg.

Natuurlijk werden de kampioenen in de verschillende categorieën geprezen voor hun prestaties. Allure Team en de #277 wonnen hun derde opeenvolgende titel in het algemene klassement, de #54 Pitstop Racing zegevierde in Evo2 en CARPASS LRE by DRT behaalde na twee jaar opnieuw de titel bij de Biplaces. De acht eersten in het algemene klassement en vijf beste Biplaces ontvingen overigens financiële premies van de Belgian VW Club, historische partner van de VW Fun Cup, ter waarde van in totaal 20.000 euro.

Maar zoals ieder jaar zette Kronos Events ook enkele mensen in de verf met een ‘Special Award’. De ‘JG Trophy’ werd voor de tweede keer uitgereikt aan iemand wiens attitude geapprecieerd zou worden door wijlen J.G. Mal-Voy, de gewezen Voorzitter van de Belgian VW Club. Manu Nava, met Acome Racing een vaste klant in de VW Fun Cup sinds het begin der tijden en met de #278 derde tijdens de afgelopen 25 Hours, was de gelukkige winnaar en werd dus als eerste op het podium geroepen.

De ‘Revelatie van het Jaar’ kwam oververdiend op naam van SP Racing (#417), het team dat met Pascal Raes en Sébastien Incardona vierde werd in het kampioenschap. Ze speelden tot het einde mee voor het eindpodium en zetten de favorieten onder druk… en mikken nog hoger in 2018!

Het ‘Initiatief van het Jaar’ werd dan weer gewonnen door het BIKC, het Belgisch Kampioenschap indoorkarting erkend door RACB Sport, die zijn kampioenen liet aantreden op Circuit Zolder.

Nieuw voor 2017 was de ‘Seriously Fun Award’, voor iemand die zijn functie altijd met de glimlach en veel ijver uitvoert. André Joly, de man die zich telkens weer met evenveel plezier bezighoudt met de passagiers bij Carpass LRE by DRT, beantwoordt perfect aan die criteria.

De ‘Honorary Award’ was tot slot voor Roger en Nathalie Bertrand, als dank voor hun bedrijf Publiaplic dat al jaren een vaste waarde is in de autosport. Die inbreng bestaat ook uit een efficiënte en constructieve samenwerking met Kronos Events.

Meeslepende tombola        

Na afloop van de feestelijke ceremonie, konden meer dan vijftig genodigden gelukkig naar huis met een prachtig geschenk uit de verbluffende tombola van Kronos Events. De hoofdprijs was een weekend in een Volkswagen cabrio en een nacht in het Hôtel de la Source, en ook de andere vaste partners van de VW Fun Cup en Kronos Events deden hun duit in het zakje.

De Castellane en Het Wijnhuis deden magnumflessen champagne en wijn cadeau, terwijl Segafredo een prachtig koffieapparaat liet aanvoeren. Credeco schonk tien leuke t-shirts met het opschrift ‘Keep calm and be seriously fun’ en Michelin had tien gloednieuwe restaurantgidsen in petto. Maar dat was niet alles: Le Réféctoire de la Brasserie, het restaurant van Benoît Galand, zorgde voor een waardebon van 50 euro, terwijl zes gelukkigen dan weer een voucher van hetzelfde bedrag kregen voor onvergetelijk kartplezier in Karting Eupen. Een maximum aan plezier… en oefening gegarandeerd voor de start van het nieuwe seizoen.

En nog is het niet afgelopen! V’Spa stelt een Vespa ter beschikking tijdens het openingsweekend van het nieuwe seizoen in Spa-Francorchamps, Samsonite schonk een handige reiskoffer, Brouwerij Roman twaalf flessen Ename en Knokke Out, waar de afterparty plaatsvond, een fles champagne. Last but not least gaf Febiac talloze publieke en viptickets weg voor het komende Autosalon, dat plaatsvindt in Brussel van 12 tot 21 januari.

“We hebben het seizoen 2017 met een goed humeur afgesloten”, verheugt Marc Van Dalen zich, de CEO van Kronos Events. “Ik wil alle teams en rijders bedanken die dit jaar voor ons hebben gekozen. Na enkele rustdagen tijdens de eindejaarsperiode, zal het volledige team met veel passie en motivatie de voorbereiding voor 2018 voortzetten. En het is geen geheim dat volgend jaar nog mooier moet worden… Tot dan, een zalige kerst aan iedereen en de beste wensen voor het komende jaar!” 
« TerugVolgende race

Trophée de Bourgogne 27/04/2018

Weeks

:

Days

:

Hours

:

Min.

:

Sec.


Important Documents

Year Briefing VW Fun Cup
Entry List Trophée de Bourgogne
NEW presentation VW Fun Cup 2018
New Order Form Hankook Tyres
Bijlage 4 - Race 1
FIA Antidoping Booklet


Kalender

VW FUN CUP

Franco Fun Festival
30-31 / 03 and 1 / 04 / 2018 - Circuit de Francorchamps
Trophée de Bourgogne
27-29 / 04 / 2018 - Dijon Prenois
Benelux Open Races
26-27 / 05 / 2018 - Circuit Zandvoort
The 25 Hours VW Fun Cup
05-06-07-08 / 07 / 2018 - Circuit de Francorchamps
Kronos 10 Hours of Mettet
21-22 / 09 / 2018 - Circuit Mettet
Dutch Fun Festival
06-07 / 10 / 2018 - Circuit TT Assen
Zolder Fun Festival
27-28 / 10 / 2018 - Circuit Zolder
VW Fun Cup Price Giving
xx/12/2018 - VW Contact Center - Kortenberg