Nieuws


Gilles Magnus, Ugo de Wilde, Tristan Földesi en Ulysse De Pauw smurfen de 25 Hours bij Comtoyou Racing

13-6-2018

Comtoyou Racing bereidt zich voor om records te smurfen dankzij de jongste rijder uit de geschiedenis van de VW Fun Cup (15) en het jongste team aan de start (met een gemiddelde leeftijd van 17). Het team doet voor zijn Kever #290 een beroep op vier jonge beloftes uit de autosport en recent nog finalist van het RACB National Team (RNT): Gilles Magnus (18, alias Potige Smurf), Tristan Földesi (17, Smulsmurf), Ugo de Wilde (15, Wilde Smurf) en Ulysse De Pauw (16, RACB… Pilootsmurf). Ditmaal moeten ze het niet tegen elkaar opnemen, maar hun talent en teamgeest combineren. Net als onze Duivels in Rusland…

Het project zag het levenslicht einde 2017 tijdens de 10 Uur van Zolder, maar werd uitgesteld door een probleem met de licentie van de jongste smurf. Maar vandaag viert Ugo zijn 15de verjaardag en de RACB heeft afgelopen winter beslist dat Belgische rijders met een F4-licentie voortaan mogen smurfen in de Fun Cup. “Ik had beloofd dat uitstel geen afstel zou betekenen”, legt Jean-Michel Baert uit. En de Grote Smurf van Comtoyou hield woord door tijdens de komende 25 Hours VW Fun Cup het jongste team in de wedstrijd maar ook in de geschiedenis van de discipline in te schrijven. “Gilles en Tristan hebben al de kans gekregen om hun kunnen te tonen door voor ons te racen in Zolder en Abu Dhabi, waar ze hun pole positie konden verzilveren”, gaat de boss door. “En we zijn erg gelukkig om Ugo en Ulysse in onze familie te verwelkomen, onze twee beste vertegenwoordigers dit jaar in de Franse F4, waar ze elk al een race op hun naam hebben staan. Ik twijfel geen seconde dat ze zich snel zullen aanpassen aan een Fun en dat ze samen een bijzonder snel en efficiënt viertal zullen vormen.”

Snel, maar met een gebrek aan ervaring, want ze staan alle vier aan de vooravond van hun eerste 25 Hours aan het stuur van de #290 in de kleuren van Comtoyou Racing en het Smurfenavontuur, de unieke tentoonstelling in de Heizel die de 60ste verjaardag viert van de kleine blauwe kereltjes uit de fantasie van Peyo.

“Voor hen is het super om dit onder vrienden mee te maken. Ze kennen elkaar sinds hun kartingperiode, zijn samen opgegroeid op de Belgische circuits en voor het eerst strijden ze niet tegen elkaar, maar met elkaar. Ze zullen elkaar op die manier beter leren kennen en elkaar zonder twijfel nog meer leren appreciëren en respecteren. Gilles is de enige met ervaring in een grote uithoudingswedstrijd, aangezien hij de 24 Uur van Zolder heeft gewonnen in 2017. Maar de 25 Hours is een race van een heel ander genre. Zonder normtijd, met een honderdtal identieke wagens en veel goede en erg goede rijders. Het is geen sprint. Onze jonge smurfen moeten geduld kweken, smurfen met het verkeer, niet alles op het spel zetten in één inhaalpoging of remmanoeuvre, want om een kans te krijgen om op het podium van de 25 Hours te staan, moet elk mechanisch probleem en elk ongeval vermeden worden.”

Onze vier jonge smurfen hebben geen concreet doel voor ogen, tenzij zich amuseren en zonder druk ervaring opdoen. “De VW Fun Cup is een uitstekende leerschool, je leert er een heleboel en het amusement is zeker een troef”, getuigt de Antwerpse Potige Smurf. “En het is niet gemakkelijk om in te halen, aangezien alle wagens over hetzelfde vermogen en dezelfde prestaties beschikken.”

“Het is duidelijk de opdracht om tegenslagen te vermijden”, klinkt het bij de Luikse Smulsmurf. “En de best mogelijk setup bepalen tijdens de oefensessies.”

“Ik heb duidelijk geluk om mijn eerste 25 Hours op deze leeftijd te betwisten”, geeft de Brusselse Wilde Smurf toe. “Ik zal proberen om zoveel mogelijk te genieten van dit prachtige cadeau. Mijn enige doelstelling is om geen fouten te maken, de aanwijzingen te respecteren en de auto in perfecte staat terug te smurfen aan mijn team.”

De RACB Pilootsmurf is natuurlijk opgetogen om dat trio te kunnen vervoegen. “Ik kan niet wachten. Ik heb heel wat uithoudingsraces gevolgd vanuit de pitgarage van het team van mijn peter Pierre Sevrin, en nu is het mijn beurt om te racen. Het is droom die eindelijk smurft.”

We kregen ook te horen dat Grote Smurf en Smurfin er zullen zijn om hun wagen aan te moedigen op de startgrid op zaterdag 7 juli en dat er gratis tickets te winnen vallen voor ‘het Smurfenavontuur’.

Als u het avontuur tot slot van dichtbij wilt volgen, stelt Comtoyou Racing u voor om in te stappen en de race te beleven aan boord van een Biplaces. Bij interesse neemt u contact op met Pascal op 02.851.01.77.

‘Het Smurfenavontuur’, een meeslepende tentoonstelling in het Smurfendorp, kunt u bezoeken in de Heizel tot en met 2 september. Meer info op Facebook of op deze site.
« Terug

Volgende race

The 25 Hours VW Fun Cup 06/07/2018

Weeks

:

Days

:

Hours

:

Min.

:

Sec.


Important Documents

Year Briefing VW Fun Cup
Briefing 25 Hours
Entry List 25 Hours
NEW presentation VW Fun Cup 2018
New Order Form Hankook Tyres
Bijlage 4 - Race 2
FIA Antidoping Booklet
Drivers Briefing Notes 25 Hours


Kalender

VW FUN CUP

Franco Fun Festival
30-31 / 03 and 1 / 04 / 2018 - Circuit de Francorchamps
Trophée de Bourgogne
27-29 / 04 / 2018 - Dijon Prenois
Benelux Open Races
26-27 / 05 / 2018 - Circuit Zandvoort
The 25 Hours VW Fun Cup
05-06-07-08 / 07 / 2018 - Circuit de Francorchamps
Kronos 10 Hours of Mettet
21-22 / 09 / 2018 - Circuit Mettet
Dutch Fun Festival
06-07 / 10 / 2018 - Circuit TT Assen
Zolder Fun Festival
27-28 / 10 / 2018 - Circuit Zolder
VW Fun Cup Price Giving
xx/12/2018 - VW Contact Center - Kortenberg