Nieuws


Team Info - Reip, Verdonck en Gh.de Mévius samen met Edouard Mondron, de la Serna en de Robiano met de #2 DRM Motorsport !

12-6-2017

Tijdens de 25 Uren VW FunCup komt traditiegetrouw een hele schare professionele piloten zich éénmalig meten met de vaste rijders, die het hele jaar de dienst uitmaken in de plezierigste aller autosportcompetities. De renstal van DRM Motorsport steekt dit jaar iedereen naar de kroon met haar uiterst gerenommeerde bemanning.

De kleuren van deze Brusselse formatie worden steevast verdedigd door Edouard Mondron en Sébastien de la Serna, die het stuur van de Evo3 met startnummer 2 delen.

Deze scharlakenrode Kever werd evenwel flink in elkaar geramd toen Sébastien tijdens de Benelux Open Races in Zandvoort een van de baan stuiterende wagen niet meer kon ontwijken. Waar het weekendje Nederland brutaal werd afgebroken voor deze topwagen, richtten de verantwoordelijken van het DRM-team onmiddellijk hun pijlen op de 25 Uren VW FunCup met een tot de verbeelding sprekende line-up... Behalve door teambaas Matthieu de Robiano, worden Edouard en Sébastien immers ook bijgestaan door drie professionele piloten: Wolfgang Reip, Nico Verdonck en Ghislain de Mévius!

Moeten wij deze drie kanjers nog voorstellen? Als kampioen in de Blancpain Endurance Cup, en voormalig fabriekspiloot van Nissan en Bentley, heeft Wolfgang Reip een verdiende plaats tussen de allerbeste Belgische GT-rijders. «Wolfie» neemt dit jaar deel aan het Electric GT-kampioenschap met een Tesla Model S in competitieversie. De weg naar de top die deze laureaat van de Nissan GT Academy 2012 heeft afgelegd is in niets te vergelijken met het parcours van zijn vriend Nico Verdonck. Doorheen de F3000 en Formule 3, komt deze Brusselaar nu schitterend tot zijn recht in uithoudingswedstrijden, zoals zijn recente deelname aan de 24 Uren van de Nürburgring in een fabrieksondersteunde Bentley Continental GT3 van team ABT overduidelijk bewijst. Ghislain de Mévius neemt dan weer een voortrekkersrol bij de nieuwe lichting Belgische rallyrijders. Een derde plaats in WRC2 tijdens de Rally van Duitsland is vooralsnog zijn hoogste wapenfeit.

«Ik kon mij geen mooiere bezetting voor onze nr.2 voorstellen!», glimlacht Matthieu de Robiano, team manager van DRM Motorsport. «Na het ongeval in Zandvoort, hebben we ervoor gekozen om de wagen herop te bouwen rond een nieuw chassis van bij WRT.  Voor onze vierde deelname aan de 25 Uren tegen teams die al vele jaren meedraaien, hopen we te eindigen in de Top 10, ja misschien wel in de Top 5. De concurrentie wordt bikkelhard dit jaar, maar ons team heeft de laatste wedstrijden bewezen vooraan in de kopgroep mee te kunnen. In Zandvoort werden Edouard en ik vierde op de 373 in de eerste wedstrijd. Maar ik reken vooral op een uitstekende sfeer binnen onze rangen, want Wolf, Nico en Ghislain zijn niet alleen snel, maar ook fantastische mensen om mee te werken.»

DRM Motorsport zal de definitieve samenstelling van het team voor de 25 Heures VW FunCup in de loop van de volgende weken bekend maken. Het team uit Vorst is nog op zoek naar piloten voor haar tweezitter (Biplace) EVO3 nummer 373, die net aan de voet van het podium strandde in de Nederlandse duinen.
Iedereen die geïnteresserd is mag een mailtje sturen naar mderobiano@drm-motorsport.be . Afspraak op 7, 8 en 9 juli eerstkomend op het circuit van Spa-Francorchamps!

 

 
« TerugVolgende race

The Final Race 28/10/2017

Weeks

:

Days

:

Hours

:

Min.

:

Sec.


Important Documents

NEW technical Regulation 2017
ZOLDER : Drivers briefing
New OLED System
RaceDirection Radio Communication
New logo VW Fun Cup


Kalender

VW FUN CUP

Trophée des Fagnes
01-02 / 04 / 2017 - Circuit de Francorchamps
Francorchamps Fun Open Race
22/04/2017 - Francorchamps
Trophée de Bourgogne
29-30 / 04 / 2017 - Dijon Prenois
Benelux Open Races
27-28 / 05 / 2017 - Circuit Zandvoort
The 25 Hours VW Fun Cup
06-07-08-09 / 07 / 2017 - Circuit de Francorchamps
Kronos 10 Hours of Mettet
22-23 / 09 / 2017 - Circuit Mettet
San Marco Trophy
07-08 / 10 / 2017 - Adria
The Final Race
28-29 / 10 / 2017 - Circuit Zolder